Zamieszczone przez adaś
światła w drzwiach
Zwiń
X
-
Lampkę podłącza się do sterownika w drzwiach, pomiędzy pin 18 ( w 32 pinowej wtyczce ) - to jest plus zasilania lampki a pin 19 ( ten może być już zajęty, bo to jest masa zasilania ).
Kierunek podłączenia lampki ( "+": pin 1 na lampce / "-": pin 2 na lampce ) jest ważny, bo w jej obudowie jest szeregowa dioda i podłączona odwrotnie lampka nie będzie świecić.
Przed przystąpieniem do jakichkolwiek zakupów / rozbiórek sprawdźcie najpierw czy sterownik drzwi w MINT-cie obsłuży w ogóle taką lampkę ( trzeba ją zakodować i jeśli po zakodowaniu wywali błąd uszkodzonej żarówki podświetlenia to znaczy że powinien obsłużyć ).Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
A ktoś ma pomysł jak dołożyć taką lampkę w tylnych drzwiach w O2?
Sterownik z Eleganca ją obsłuży - sprawdzone.
Problem jest z miejscem. Mam dwie lampki (używki po 20 zł z wtyczkami na allegro kupione) i nawet szrotową tapicerkę drzwi do testowego wycinania otworów. Próbowałem już coś podziałać, ale nie widzię miejsca, w którym lampka się zmieści :-(
Komentarz
-
-
Re: światła w drzwiach
Zamieszczone przez matti7575Witam, mam pytanie, w mojej skoda OCT II w wersji mint w przednich drzwiach są odblaski natomiast chciałem zamontowac lampki (biało -czerwone) które by w momencie otwierania drzwi zapalały się, czy ktoś wie jak i gdzie je wpiącPozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez irka68kowal 2002 , a powiedz mi jak kodować lampi w Octavii po FL ?
pozdrawiam,
Irka
[ Dodano: Czw 03 Maj, 12 02:41 ]
Co myślicie?
Szukam pomysłu na dołożenie świateł ostrzegawczych w tylnych drzwiach i właściwie jedyne sensowne miejsce na zrobienie dziur pod lapki to to na zdjęciach (na pierwszym - efekt photoshopa - tak to ma wyglądać docelowo po dociśnieciu lampki do tapicerki; na drugim przednia cześć lampki jest przyklejona taśmą dwustronną).
Ciekawy jestem Waszych opinii, jak Wam się widzi takie umiejscowienie?
Od razu zaznaczam, że da się tu te lampki bardzo ładnie wpasować - dzięki miękkiej tapicerce, po dociśnieciu lampek będą one bardzo dobrze przylegały i nie będzie żadnych szpar. - Sprawdzone na testowej tapicerce.
Komentarz
-
-
gieu przepraszam, ale strasznie to wygląda i strasznie to niefunkcjonalne!
Pomijając pomysł montowania odblasku na tapicerce pewnie nieraz ktoś zahaczy i niedługo Ci to oberwie. Rozumiałbym, jeszcze, gdyby ta lampka była do czegokolwiek potrzebna...
To już chyba lepiej tam przykleić coś, jeśli czegoś Ci tam brakuje , żeby dziur w materiale nie robić.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez matwrcgieu przepraszam, ale strasznie to wygląda i strasznie to niefunkcjonalne!
Pomijając pomysł montowania odblasku na tapicerce pewnie nieraz ktoś zahaczy i niedługo Ci to oberwie. Rozumiałbym, jeszcze, gdyby ta lampka była do czegokolwiek potrzebna...
To już chyba lepiej tam przykleić coś, jeśli czegoś Ci tam brakuje , żeby dziur w materiale nie robić.
Cel jest taki, żeby wyciąć otwór w tym miejscu - wszystko będzie eleganco spasowane (nic nie będzie wystawało, nie będzie żadnych szpar), bo lampka 'wtopi' się w miekką tapicerkę.
A jej funkcjonalność ma być dokładnie taka sama, jak w przednich drzwiach - ostrzegawczo/oświętlająca wyjście z samochodu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez demmsiPanowie zakodowałem sterownik drzwi w swojej OII (są odblaski) i dostałem komunikat:
1 Fault Found:
00120 - Outside Warning Light/Door exit Light Driver Side
012 - Electrical Fault in Circuit
Czyli nic nie stoi na przeszkodzie zeby wpiąc te lampki?Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez demmsiOK, czyli to co mi potrzeba to:
2x 1J0 947 411 E (lampka)
2x 1J0 972 023 (wtyczka)
2x 000 979 021 E (kabelki) ? :diabelski_usmiechJest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez demmsiOK, czyli to co mi potrzeba to:
2x 1J0 947 411 E (lampka)
2x 1J0 972 023 (wtyczka)
2x 000 979 021 E (kabelki) ? :diabelski_usmiech
Wtyczki będą tańsze, a jeśli wiesz jak obsłużyć szczypce to możesz zakupić same piny i zaoszczędzić parę złotychCzarna perła O2 FL:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=58593
Komentarz
-
-
Myślę że taki komplecik wystarczy alt
Podświetlenie drzwi
A. 1J0 947 411 E - Lampka
Dwa 1J0 dziewięćset siedemdziesiąt dwa 923 -. Mężczyzna
. 3 000 979 133 - zestaw kabli z boku lampki
. 4 000 979 131 - zestaw przewodów na stronie złącza
. Pięć 000 979 950 - Taśma tekstylna
i jeszcze http://translate.google.pl/translate...26prmd%3DimvnsZałączone plikiPozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez demmsiPanowie zakodowałem sterownik drzwi w swojej OII (są odblaski) i dostałem komunikat:
1 Fault Found:
00120 - Outside Warning Light/Door exit Light Driver Side
012 - Electrical Fault in Circuit
Czyli nic nie stoi na przeszkodzie zeby wpiąc te lampki?
Komentarz
-
-
Koledzy, u mnie w OII FL jest lampka w drzwiach kierowcy, ale nie świeci. Myślę że może to być spalona żarówka (przynajmniej rozpocznę od szukania przyczyny od żarówki)
1 jak się dostać do tej żarówki
2 jaki jest potrzebny rodzaj żarówki na wymianęPowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Nie ponoszę winy za obrażenia psychiczne, jakie możesz odnieść w tym temacie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
Lampki - światełka - kopertówki w drzwiach przód
==================================================
Każdą fotkę można powiększyć przez klikniecie na niej
------------------------------------------------------------------------------------------
Zaczynamy od wyciągnięcia kluczyka ze stacyjki i schowania go głęboko do kieszeni
Następnie zaczynamy demontować tapicerkę drzwi ja zacząłem od strony pasażera
Uwaga : przed demontażem zaślepek - plastików najlepiej wszystko ogrzać suszarka - lokówką ze strumieniem ciepłego powietrza na prosto itp.
Demontaż rączki
W rączce na dole jest otwór w który wkładamy płaski śrubokręt i poważamy wtedy obudowa wychodzi z zatrzasków
Torksem nr 30 odkręcamy śruby ze środka raczki
Demontujemy zaślepkę obok klamki wew i wypinamy kostkę
Torksem nr 20 odkręcamy 3 śruby 1-ną ze środka otworu przy głośniczku oraz 2-wie na dole tapicerki
nie opisuje demontażu korbek do szyb jest kilka postów powyżej
teraz tapicerka trzyma cię na zatrzaskach po 3 sztuki z prawej i lewej stronie
proponuje ogrzać ciepłym powietrzem lewą i prawa stronkę tapicerki
następnie szarpiemy za tapicerkę zaczynając od dołu ku prawej stronie tzn zamka drzwi
po kolei trzy zatrzaski
następnie od dołu w prawa stronę pierwsze 2 sztuki a 3 przy okrągłej gumie nawiewu proponuje zsunąć lubi pękać uchwyt tapicerki
odpinamy linkę z klamki i pozostałe kostki w zależności od wyposażenia
teraz już drutowanie
aby podpiąć się do centralki z drzwi trzeba zakupić kabelek serwisowy nr 000 979 009E
jest to kabelek zakończony 2 pniami pasującymi do 32 pniowej szarej kostki
" + " plus wpinamy pod nr 18 natomiast " - " masę pod nr 19 który jest zajęty przez kabelek koloru brązowego do którego można się dolutować
wymieniamy zaślepkę odblask czerwony na lampkę - kopertówkę
Demontaż tapicerki strona kierowcy :
po demontażu raczki z przyciskami szyb są do odkręcenia 3 śruby torks nr 30
wykaz narzędzi :
śrubokręt płaski
śrubokręt torks nr 30 do 15
taśma izolacyjna 3M
taśma szmacianka
szczypy boczne
lutownica , cyna
proszę tylko o opis programowania bo jestem przed a korzystam z pomocy klubowicza
================================================== ====
Komentarz
-
Komentarz